Jag kom på mig själv en dag med att le med hela kroppen när jag stod i kön till Joe & the Juice. Bakom kassan stod två av killarna som jobbade och jämförde sina tatuerade armar, för att avgöra vem som var brunast. Det tog kanske 20 sekunder, sen var de tillbaka med hundra procents fokus och full energi på oss kunder. Det var som om de gjorde en snabb omladdning på deras alldeles egna sätt. Det är egentligen allt annat än ok för mig att vända uppmärksamheten bort från kunderna på det sättet, men ändå log jag. Jag har funderat på varför och jag tror det är för att jag upplever att allt på Joe & the Juice är äkta. Från äpplena bakom disken till personalens oavbrutna leenden.
Äkthet vinner alltid.

en värdefull blogg #5

Kan man vara äkta hela tiden?
Självklart kan man det, men det kräver att man ständigt är nyfiken på vem man är och hur omvärlden ser ut, att man agerar och reagerar. Om man har utforskat och erövrat sitt eget äkthetsbevis blir vardagen så mycket enklare och roligare, man står med båda fötterna på jorden var man än är.

Vilken spännande upptäcktsresa vi skulle ha om vi alla bestämde oss för att göra så. Nyfiket funderar jag på vilka personer som då skulle dyka upp bakom de fasader som byggts under många år. Om vi vågar vara äkta blir det så mycket mer intressant, frodigt och accepterande i alla våra olika möten. Det skulle innebära att komma nära och att finnas nära.

Skattjakt mot autenticitet
Vilka är då ledtrådarna som hjälper oss att reda ut vad som är äkta hos de vi möter? Hur ska vi förstå på vilket sätt vi själva är som mest äkta? Faktum är att det är en skattjakt utan genvägar. Vi måste våga öppna ögonen, skärpa hörseln och leta efter rätt känsla. En av mina ledtrådar är att med hjälp av mina sinnen vända mig bakåt i tiden. Där letar jag efter och väljer det jag vill ta med mig. För det häftigaste är att jag alltid kan välja vad jag vill ta med eller lämna kvar. När jag gjort det valet är jag redo att ha fullt fokus framåt. Några av mina ledtrådar på skattjakten är:
– Vad har jag gjort i livet som gör mig stolt?
– Vad sa, hörde, såg och kände jag då?
– Vad känns lätt och rätt i livet?
– Vad är viktigt för mig?

Jag älskar när jag hittar det, för då blir det så lätt att välja. Jag försöker räta ut frågetecknet på frågan varför? till ett utropstecken, så fort den dyker upp.

Vi behöver hjälpas åt för att lyckas! Så min fråga till dig blir: ”vad är dina nycklar för att kunna skriva under ditt eget äkthetsbevis?”

Skrivet av Mia Hultman
Ritat av Maja På Näset AB