Drömmen som aldrig tar slut.

en värdefull blogg #2

Vad är ditt drömyrke, mitt var att bli läkare och nu är jag författare. Det känns som om jag lever min dröm idag, men det var inte den dröm jag såg fram emot när jag var liten.

Vi kan inte se in i framtiden, men ändå är det lockande att försöka, troligtvis för att vi ska tillbringa resten av våra liv där.

Att titta för mycket i backspegeln kan ge försämrad sikt framåt. Ibland är det till och med så att vår historia hindrar oss att ta de bästa vägarna in i framtiden. Vi måste vara vaksamma och hjälpas åt så att historien och vår värderingskompass leder oss dit vi vill. Våra värderingar är vårt resesällskap i livet och håller oss oftast på vägen, guidar oss rätt men ibland styr de oss rakt ner i diket om vi inte är aktsamma och det för att kartan (värderingarna) inte är uppdaterad.

Jag har funderat mycket på det kopplat till våra yrken, gamla välkända mot/med nyutsprungna och hur vi värderar dem.
Tatuerare – Konstnär
Bloggare – Författare
e-sport kommentator – Moderator
Rappare – Operasångare

Hur värderar du dem? Är det något som är bättre, viktigare än det andra?

Min son har jobbat som e-sport kommentator, det vill säga han har kommenterat professionella datorspelsmatcher online. Han gjorde det på engelska med hela världen som sin arena och hade åhörare i tusental.

Jag modererar företagsevent för några hundra deltagare runt om i Sverige och tycker självklart att jag är den av oss med ett ”riktigt jobb”. Är det så, vem har facit?

Jag försöker lära mig mer om konst, är en sann rookie, men kan hänföras av hur vackra jag tycker vissa konstverk är. Även om jag inte tycker om ett konstverk är det fortfarande konst för mig, men aldrig skulle jag säga ”- åh, vilket konstverk” när jag ser en tatuering. Nu grunnar jag på varför?

När jag föreläser och känner mig lite modig sätter jag på hip hop musik i pauserna, då händer det alltid något i lokalen. Deltagarna börjar röra på sig, tralla med och inte sällan dansar några av deltagarna in i lokalen med små ”moves”.

Ändå finns det outtalat eller uttalat vad som är finare och fulare musik. Vad grundar vi det på och närmar vi oss all musik med öppna sinnen och öron?

Det finns idag bloggare som tjänar mångdubbelt mer än de flesta författare, ändå är de ”bara en bloggare” i många salonger.

Tänk om vi nyfiket skulle utforska var vår passion gömmer sig. Jag tror dock det är svårt, kanske rent av omöjligt att hitta vår inre glöd om frågorna vi får från vår omvärld handlar om titlar från förr eller yrkesstatus som någon annan satt. För det är precis vad som händer om våra gamla värderingar får leva kvar utan att utmanas och prövas. Då kan de leda oss på villospår, ja rent av rakt ner i diket eller in i en återvändsgränd. Vi måste hjälpa varandra att utforska och upptäcka vad som ger oss lycka och passion, utan jobbetiketter från förr som stör.

Vad får din dag att bli lätt och rolig, vad gör du då?
Vad gör du när det pirrar lite extra i magen?
Jonglera med frågor, vänd och vrid på svaren – för det handlar ju om dig och din framtid!

Skriver                                                                                                  Ritar

mia@miahultman.se                                                                            hej@majalarsson.se
www.miahultman.se                                                                             www.majalarsson.se