Nu börjar sommaren gå mot höst. Den varma sanden mellan bara tår byts ut mot asfalt och jobbskor. När jag läser vad jag just skrev känns det lite sorgligt, men jag njuter verkligen av livets och årets olika skiftningar. Det infinner sig en fin strimma av längtan hos mig varje augusti, efter vardag, ordning och reda och invanda mönster.

en värdefull blogg #3
Sommarens sandaler byts nu mot höstens arbetsskor

I sommar har jag tränat hårt. På att skilja på vad jag vill och vad som förväntas av mig. Jag har så lätt att hamna i förväntansmönster, göra som alla andra och bejaka det som jag tror på något mystiskt underliggande sätt förväntas av mig. I sommar var jag i USA under några veckor för att skriva. När jag berättade att jag skulle åka dit för att skriva fick jag ofta höra, ”men Mia, du måste vara ledig”. Få är nyfikna på (och vill knappt acceptera även när jag berättat) om det är faktiskt är mitt sätt att vara ledig på; att få vara i min egen bubbla och oavsett väder få sätta på ”ordkranen” och låta bokstäver, ord och meningar hitta sina platser.
Att med spänning få upptäcka vilka som har överlevnadskraft och vilka som snabbt suddas ut. Det är en alldeles speciell känsla som jag innerligt älskar.

Något annat jag längtat efter och som fått plats i min sommar är att få erövra mitt hem. Städa skåpen jag aldrig hinner i vardagen, sortera papper och hänga ut alla kläder i sommarvinden. Att sedan bjuda över goda vänner på grillning, med långa samtal som kan studsa åt alla håll och får ta den tid de behöver.
Det är sommar på riktigt för mig!

Jag hamnar så lätt i att jag valt fel, att jag borde ha gjort något annat, när jag faktiskt mår gott precis där jag är. Något mer att träna på är alltså att våga lita på mig själv. Men, nu ska jag ta ett skönt sommardopp och bara guppa på vattnet med sällskap av sommarpratarna. Idag blir det Emil Jensen, ett tips från en god vän.

Vilken sommarpratare tycker vill du tipsa om? Vad är dina bästa sommarminnen? Vilka stunder sprudlade det inombords av glädje? Jag vill höra!

Ladda ner full PDF för inlägget här.

Skriver                                                                                                  Ritar

mia@miahultman.se                                                                            hej@majalarsson.se
www.miahultman.se                                                                             www.majalarsson.se